„Варна – Европейска младежка столица” ще отбележи 9 май – Ден на Европа

„Варна – Европейска младежка столица” ще отбележи 9 май – Ден на Европа

„Варна – Европейска младежка столица” ще отбележи Деня на Европа – 9 май със събитие на входа на Морската градина. То ще започне в 15:00ч. с тренировка на открито, която ще се проведе от танцьорите от денс формация Connection Crew Varna. По време на празника наши доброволци ще подредят цветен килим, който ще изобразява европейското знаме. След приключването му, цветята ще бъдат раздадени като комплимент за празника на варненци.

Денят на Европа е посветен на мира и обединението в Европа. Има два отделни посочени дни на Европа: 5 май за Съвета на Европа, и 9 май за Европейския съюз (ЕС). Вторият е познат също като Деня на Шуман, възпоменавайки Декларацията на Шуман на френския министър Робер Шуман.

Денят на Съвета на Европа отразява неговото основаване през 1949 година, докато Денят на Европейския съюз отпразнува деня, в който е било предложено създаването на предшественика на ЕС – Европейската общност за въглища и стомана – през 1950 г. Денят на Европа е един от европейските символи, които насърчават единството между европейците.

Последни новини